Image Hosted by ImageShack.us" border=2 color=#EAEEC6>

* MUKADIMAH *

Image Hosted by ImageShack.us
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Lawatan sahabat-sahabat adalah amat-amat dialu-alukan Segala artikel di dalam blog ini adalah daripada penulisan penulis sendiri dan beberapa artikel terpilih untuk manafaat kita semua.
Image Hosted by ImageShack.us

* KENAL PENULIS *

Muhammad Bukhori Bin Alias N9, quicquidplantatur@yahoo.com
Image Hosted by ImageShack.us
(gambar hiasan : Al-Farabi)

* Masa *

* BUKU PELAWAT *

Image Hosted by ImageShack.us
Salam Ukhuwwah Fillah. buat semua pengunjung semoga pertemuan singkat di blog ini akan dipanjangkan lagi atas dasar ukhuwwah kerana Allah demi mengangkat martabat Islam di sisiNya

View My Guestbook
Sign My Guestbook

* ARTIKEL LALU *

Image Hosted by ImageShack.us

March 2005

April 2005

May 2005

June 2005

July 2005

August 2005

September 2005

October 2005

January 2006

April 2006

June 2006

July 2006

August 2007

* POST TERKINI *

Image Hosted by ImageShack.us
 • Ayuh Mahasiswa Perangi Gejala Rasuah
 • AYUH BERSAMA PERTAHANKAN ISLAM !
 • WORLD WAR 4- TOGETHER WE BRING END TO IT
 • PERANG DUNIA KE 4 (WORLD WAR IV).BAHAGIAN PERTAMA
 • Surat Terbuka Tun Dr.Mahathir mengenai Jambatan Be...
 • Peradaban yang amat dirindui......
 • Pertanggungjawaban bersama......
 • ADAKAH KITA CUKUP PEKA...........
 • KEMBARA KE TURKI 2.........
 • KEMBARA KE TURKI 1.......
 • * KEDAI KOPI *

  Image Hosted by ImageShack.us

  * LINKS *

  Image Hosted by ImageShack.us
  ...
  ::Abg Nuar Kudus::
  ::Hilmimadani::
  ::Diari Presiden::
  ::Azwiralbukhairi::
  ::EN SHUN::
  ::Hudasoid::
  ::Cik Fadh::
  ::A thing to ponder::
  ::K-Rol::
  ::sharief
  ::zikri::
  ::sheikh adli::
  ::mukhriz::
  ::didi::
  ::tibe::
  ::yazid rilex::
  ::haruman sakura::
  ::pzin::
  ::zul labu::
  ::Fahmi::
  ::Bro Malie(AWANA)::
  ::Anjang::
  ::Annida::
  ::Zaiman::
  ::Nabil Majdi::
  ::Azmir Zakaria::
  ::Kelambu::
  ::Tok Ghimau::
  ::Zaid Akhtar::
  ::Nash::
  ::Irawan surah::
  ::Darkz05::
  ::TOXICITYZ::
  ::CEKODOK SEDAP::
  ::UNA::
  ::IKOKO::
  ::DIANZ::
  ::Mad'u sesat::
  ::Syed::
  ::Mior Isfandy::
  ::Kak Sham::

  * LINGKARAN MAKLUMAT *

  Image Hosted by ImageShack.us
  CARIAN UMUM.
  ::KUTUB KHANAH::
  ::RAKAN TAULAN::
  ::MAIL YAHOO::
  ::YAHOO::
  ::GOOGLE::
  ::SUARA MAHASISWA::
  ::IDEALIS MAHASISWA::
  ::SYEIKH QARDAWI::
  ::HARUN YAHYA::
  :: CURRENT RULING PARTY::
  ::OPOSISI::
  ::BLOGGER::
  ::IYC::
  ::Palestin info::
  Image Hosted by ImageShack.us
  RANGKAIAN BERITA TEMPATAN
  ::UTUSAN MALAYSIA::
  ::BERITA HARIAN::
  ::NEW STRAITS TIMES::
  ::THE SUN::
  ::HARIAN METRO::
  ::THE STAR::
  ::HARAKAH::
  ::MALAYSIAKINI::
  ::MALAYSIA TODAY::
  ::SIN CHEW::
  ::FREE ANWAR::
  ::BERNAMA::
  Image Hosted by ImageShack.us
  BADAN BUKAN KERAJAAN MALAYSIA(NG0)
  ::PKPIM::
  ::ABIM::
  ::PUM::
  ::JIM::
  Image Hosted by ImageShack.us
  RANGKAIAN BERITA ANTARABANGSA
  ::AL JAZEERA::
  ::TURKI NEWS::
  ::CNN::
  ::BBC::
  ::TIME MAGAZINE::
  ::WORLD NEWS::
  ::ASIA DAILY::
  ::NEW YORK TIMES::
  ::CHINA DAILY::
  ::ARAB WORLD NEWS::
  ::MUSLIMEDIA::
  ::ECONOMIST::
  ::FEER::
  ::DAILY MIRROR::
  ::DAILY EXPRESS::
  ::THE SUN UK::
  ::PHILIPINE NEWS::
  Image Hosted by ImageShack.us
  RANGKAIAN BERITA INDONESIA
  ::THE JAKARTA POST::
  ::JAWA POST::
  ::KOMPAS::
  ::HARIANASIB::
  ::ACEH KITA::
  ::DETIK::
  ::ERA MUSLIM::
  ::ENDONESIA::
  ::REPUBLIKA::
  ::MODUS::
  ::GATRA::
  ::SABILI::

  * TAQWIM*

  Image Hosted by ImageShack.us

  * WAKTU SOLAT *

  Image Hosted by ImageShack.us
  Image Hosted by ImageShack.us

  * PULAUKAN *

  Image Hosted by ImageShack.us
  Sesungguhnya negara ini telah banyak meminum darah dan air mata orang Islam.Mereka tidak akan redha sehinggalah kita umat Islam mengikuti mereka sebagai contoh terbaik
  Image Hosted by ImageShack.us

  *PELAWAT *

  Image Hosted by ImageShack.us
  (C)COPYRIGHT RESERVED HAK CIPTA TERPELIHARA TAJAM FIKIR 2005
  free hit counter
  Free Hit Counter

  * Wednesday, July 19, 2006 *

  AYUH BERSAMA PERTAHANKAN ISLAM !


  ASSALAMUALAIKUM W.B.H

  Menemui saudaraku, didoakan agar anda sentiasa di dalam rahmat Allah s.w.t.
  Adalah diharapkan agar anda dapat meluangkan masa untuk membaca warkah ini dan kemudian merenung, memahami serta jika berkesempatan menyampaikan isi kandunganya kepada umum.

  Image Hosted by ImageShack.us

  Islam itu tinggi dan suaranya lantang kedengaran - Hakim Mohd Nor

  Wahai saudaraku,
  Sekitar tahun 1950-an, Tanah Melayu (Semenanjung Malaysia) pernah menyaksikan perjuangan orang Islam di dalam membela kesucian akidah seorang gadis belasan tahun (In-Re Maria Huberdina Hertogh-Natrah) yang baru memeluk agama Islam daripada usaha untuk dimurtadkan.Perjuangan yang pasti akan dikenang di dalam lipatan sejarah tersebut telah menyaksikan orang Islam di seluruh Tanah Melayu dan Singapura bangun bersatu tanpa mengira perbezaan bangsa, darjat mahupun pegangan ideologi politik masing-masing demi membela kesucian agama Islam sehingga berlakunya pertumpahan darah di luar perkarangan Mahkamah lama di Singapura.

  Selepas merdeka cabaran yang dihadapi oleh Agama Islam di Negara kita terus sengit. Islam pada hari ini sentiasa dicabar, diserang serta diperlekeh kedaulatanya daripada semua sudut oleh pelbagai golongan anti-Islam dan penganut agama Islam yang goyah kefahamanya terhadap Islam tidak terkecuali di dalam soal murtad. Sejak negara kita mencapai kemerdekaan, Institusi kehakiman tidak pernah sunyi daripada tuntutan-tuntutan untuk menukar pegangan agama Islam kepada agama-agama lain. Di dalam rekod perundangan Malaysia tercatat kes-kes seperti Daud Bin Mamat , Jamaluddin Bin Othman, Kamariah Ali, Dhalip Kaur, Soon Singh, Aishah Bukhari, Mohamad Said Nabi dan ramai lagi yang menunjukkan kepada kita, betapa besarnya gejala sedemikian.

  Wahai saudaraku,
  Kenyataan yang dibuat oleh Mufti Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan Dato’ Seri Harussani Zakaria mengenai bilangan orang murtad di Malaysia yang sudah mencecah ke angka 100,000 harus direnung dengan penuh keinsafan. Soal sama ada angka tersebut tepat atau sebaliknya tidak perlu menjadi punca perbalahan, kerana masalah orang murtad sudah semakin membarah. Ketelusan mufti di dalam perkara di atas tidak harus dipersoalkan kerana sudah menjadi tugas para mufti untuk menasihati Raja-raja melayu di dalam hal-ehwal agama Islam. Jikalau dahulu amukan orang Melayu akan tercetus apabila satu orang Islam murtad, maka kita tanya diri sendiri, apakah perasaan dan tindakan kita apabila menatap berita di dada akhbar mengenai kes-kes murtad yang semakin banyak berlaku.

  Terbaru, perasaan umat Islam dan kedaulatan Agama Islam dirobek lagi dengan kes permohonan untuk membuang perkataan Islam di dalam kad pengenalan seorang warganegara Malaysia berketurunan Melayu dan beragama Islam yang bernama Azlina Bt Jelani. Beliau yang telah mengaku murtad kini menggunakan nama Lina Joy. Kes beliau ini akan didengar di peringkat mahkamah persekutuan dan dijangka akan diputuskan pada awal bulan ogos pada tahun ini.

  Image Hosted by ImageShack.us

  Medan pertempuran penghujahan

  Wahai saudaraku,
  Marilah kita semua berdoa kepada Allah s.w.t agar panel hakim-hakim yang mendengar kes ini diberikan hidayah dan kekuatan untuk terus mempertahankan kedudukan agama Islam dan keluhuran perlembagaan persekutuan. Jika tidak, maka kita akan menyaksikan keruntuhan besar benteng pertahanan Islam di dalam sistem perundangan Malaysia. Kedudukan istimewa agama Islam di dalam perkara 3 Perlembagaan Persekutuan sebagai agama persekutuan akan terhakis, begitu juga dengan perkara 121 (1A) mengenai bidang kuasa mahkamah Syariah sebagai forum memutuskan kes-kes murtad juga akan terjejas, perkara 11(4) untuk menyekat dakyah agama lain kepada penganut Islam sudah tidak bermakana lagi jika kes Lina Joy dibenarkan, dan yang paling menyedihkan peruntukan istimewa perkara 160 yang menafsirkan Orang Melayu sebagai beragama Islam, berketurunan Melayu,mengamalkan budaya Melayu dan bercakap Melayu perlu dipinda, bagi memasukan peruntukan bahawa Orang Melayu juga boleh beragama selain Islam.. Nauzubillah…

  Wahai saudaraku,
  Berpeganglah bahawa Islam itu melangkaui batas definisi Undang-undang. Islam adalah identiti bangsa Melayu di Malaysia. Sejak Kerajaan Kesultanan Melayu Melaka diruntuhkan oleh bangsa penjajah, Orang Melayu terus nekad dan istiqomah mempertahankan kekuatan akidah mereka walaupun kuasa kristian menjajah selama lebih 500 tahun.

  Wahai saudaraku,
  Apakah anda rela melihat Umat Islam pada masa akan datang tergugat daripada segi pegangan akidahnya dan hidup di Negara sendiri bagai melukut di tepi gantan. Harus diingat, keadaan dunia sekarang sudah kembali kepada era penjajahan, kejatuhan negara-negara Islam seperti Iraq dan Afghanistan memungkinkan pemurtadan berleluasa umat Islam di negara-negara terbabit berlaku.

  Wahai saudaraku,
  Aku percaya ibu-bapa Lina Joy , Aishah Bukhari, bahkan mana-mana ibu –bapa jua pun pasti tidak sanggup melihat anak-anak yang lahir hasil daripada pengorbanan dan kasih-sayang mereka semenjak kecil memungkiri segala ajaran agama yang telah diberikan. Tiada ibu-bapa yang sanggup melihat anak-anak yang dibesarkan dengan penuh pengharapan umpama menatang minyak yang penuh, di didik dengan pengajian Al-Quran di awal usia, diberikan pendidikan agama di sekolah dan universiti, di ajar dengan adab dan akhlaq di dalam pergaulan akhirnya menidakkan kewujudan Allah S.W.T sebagai satu-satunya tuhan yang patut disembah, dan Muhammad S.A.W sebagai rasulnya.
  Tiada seorang pun di antara kita yang sanggup melihat sesorang yang rapat sama ada mempunyai petalian darah ataupun tidak , baik ibu-bapa, anak, abang,kakak adik, ataupun sahabat akhirnya memilih untuk derhaka kepada Penciptanya.

  Wahai saudaraku,
  Tiupkanlah ruh dan kesedaran perjuangan di dalam dirimu, mantapkanlah ilmu di dadamu buat menagkis segala serangan musuh-musuh Islam untuk mencabut akar akidahmu dan keluaraga mu.Infaqkanlah harta mu untuk perjuangan membela kedaulatan dan kesucian Islam dan akhirnya berserahlah kepada Allah Tuhan Seru Sekelian Alam, melalui pengaduan doa dengan penuh khusyuk. Janganlah sekali-kali lupa bahawa Dialah sebaik-baik tempat mengadu dan meminta pertolongan, mudah-mudahan Allah selamatkan umat Islam seluruhnya daripada sebarang kecelakaan dan musibah.

  Tajam fikir, Anjung rahmat,Gombak...
  Read more! | Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com
  TajamFikir gone to the beach 8:40 PM

  * * * * * * * * *

  * Sunday, July 09, 2006 *

  WORLD WAR 4- TOGETHER WE BRING END TO IT

  Pelancaran peluru berpandu jenis Taepodong-2 oleh Korea Utara, di dalam siri ujian peluru berpandunya baru-baru ini terus menyemarakan lagi konflik senjata nuklear antarabangsa.Ini ditambah dengan kenyataan angkuh Pyongyang yang mengancam akan mengambil tindakan ketenteraan kepada mana-mana Negara yang berusaha di dalam memberikan tekanan kepada Negara Komunis itu untuk memberhentikan siri ujian peluru berpandunya.Menurut fakta yang diperolehi daripada Kementerian Luar Korea Utara, peluru berpandu jenis Taepodong-2 tersebut mampu memusnahkan sasaran pada jarak jauh, ini termasuk kemampuanya memusnahkan Alaska, Hawai dan wilayah Amerika Syarikat.

  Image Hosted by ImageShack.us

  PUSAT PERANCANG PERANG DUNIA KE -4.

  Tindakan berani Korea Utara tersebut jelas mengundang kebimbangan seluruh dunia terutamanya Amerika Syarikat terhadap keselamatan wilayahnya. Namun reaksi Negara Uncle Sam tersebut terhadap Korea Utara tidak terlalu menunjukan kebimbanganya bahkan lebih lembut dan berbeza dengan tindakan yang diambil terhadap Afghanistan, Iraq dan terbaru Iran.Di dalam hal Korea Utara, Amerika Syarikat masih percaya dan menghormati terhadap sebarang keputusan majlis keselamatan Pertubuhan bangsa-bangsa bersatu di dalam menangani isu sedemikian.

  Berkemungkinan kenyataan Presiden George W. Bush di bawah dapat menjelaskan rasional tindakan lembut Amerika Syarikat terhadap Korea Utara berbanding tindakan ganas mereka terhadap Afghanistan,Iraq dan ancaman ketenteraan terhadap Iran.

  The 20th century witnessed the triumph of freedom over the treats of fascism and communism. Yet a new totalitarian ideology now threatens, an ideology grounded not in secular philosophy but in the perversion of proud religion. Its content may be different from the ideologies of the last centuries, but it means are similar: intolerance, murder, terror, enslavement and repression. – March, 2006, the National Security Strategy of the United States of America

  Kenyataan yang dikeluarkan oleh Presiden perang ini membuktikan bahawa kempen memerangi keganasan yang ditaja Amerika Syarikat, termasuk pemusnahan senjata biologi dan nuklear berbahaya ataupun lebih dikenali dengan Weapons mass destruction(WMD) adalah terarah kepada sesetengah Negara dan lebih sekadar kosmetik untuk menghalalkan tindakan ketenteraan terhadap Afghanistan dan Iraq.Kenyataan di atas juga memperlihatkan Presiden perang ini melabelkan Islam sebagai musuh utama yang perlu diperangi Amerika Syarikat selepas Komunisme dan Fascisme.

  Max Boot di dalam The Weekly Standard pada 5, Mei 2003 menyebut:

  We have already vanquished Nazism and Communism; only one of the twentieth century’s evil ideologies-fascism, this time in its Islamic variant-remains to be defeated for liberalism to breathe easier. Victory is almost in sight. We ought not to return to passivity now.

  Kenyataan yang dibuat oleh Max Boot telah memperlihatkan nafsu serakah Amerika Syarikat untuk meneruskan tradisi imperialisme negara-negara barat. Misi-misi kosmetik yang dirangka seperti ke arah pendemokrasian Iraq dan Afghanistan adalah strategi baru Amerika syarikat untuk menjajah Negara-negara Islam, daripada semua aspek termasuk politik,ekonomi,sosial dan lain-lain.
  Persedian misi penjajahan ini telah lama dirancang oleh Amerika Syarikat.Tragedi 11 September 2001 dan lain-lain strategi propaganda perang yang dimainkan media telah digunakan sepenuhnya untuk menghalalkan tindakan peperangan ke atas Afghanistan dan Iraq serta bagi mengaut kekayaan Negara-negara yang diserang.Kekayaan simpanan minyak Iraq dan kepentingan wilayah Afganistan bagi laluan pembinaan saluran paip minyak merentasi Negara-negara bekas jajahan kesatuan soviet menjustifikasikan penaklukan dilakukan.

  Menyedari akan perancangan yang telah dilakukan oleh kumpulan neo-American- zionisme- ini, maka satu inisiatif telah dilakukan oleh mantan Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad melalui Yayasan Kepimpinan Perdana untuk menganjurkan Global Peace Public Forum, atupun Forum Awam Keamanan Global. Forum yang dihadiri oleh tokoh-tokoh terkemuka di dalam pelbagai bidang seperti undang-undang antarabangsa, polisi politik antarabangsa, kimia dan nuklear serta kehadiran dua bekas timbalan setiausaha agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu ini berperanan besar di dalam membincangkan perancangan Amerika dan Zionis untuk menguasai dunia.

  Image Hosted by ImageShack.us

  LOGO YAYASAN KEPIMPINAN PERDANA


  Menurut bekas setiausaha politik kepada Tun Dr Mahathir Mohamad,Mr Mathias Cheng, perancangan yang dibuat oleh golongan Amerika-Zionis ini untuk menguasai Negara-negara Islam terutamanya Negara-negara di Asia Barat telah lama dirancang. Ini termasuklah peranan yang telah dimainkan oleh Media-media di Amerika Syarikat seperti Fox TV, CNN dan lain-lain yang melabelkan kempen penaklukan tersebut sebagai Perang Dunia ke 4 atau World War 4. Jikalau perang dunia pertama dan kedua menyaksikan Amerika Syarikat sebagai jaguh kebebasan dan demokrasi melancarkan perang kepada fahaman Fascisme dan Nazisme, perang dingin melibatkan pertempuran dengan Komunisme, maka kenyataan Bush di atas memperlihatkan pentadbiran beliau kini adalah untuk melancarkan peperangan ke atas Islam .

  Penerbitan beberapa buah buku di Amerika Syarikat seperti Unfinished Business, Another Bloody Century,Jewish Century, An End to Evil dan lain-lain adalah sebahagian daripada kronologi perancangan golongan Neo-Amerika-Zionis untuk memburukan Islam dan seterusnya menghalalkan peperangan ke atas Negara- Negara Islam.

  Apa yang lebih merisaukan komuniti antarabangsa, strategi peperangan dunia ke 4 ini juga lebih zalim daripada siri-siri peperangan sebelumnya. Kekerapan pentagon untuk menggunakan peluru berpandu kimia dan kemudianya mensasarkan ke beberapa lokasi orang awam adalah bertujuan untuk memusnahakan penduduk di sebuah Negara yang ditakluki di samping menjejaskan alam sekitar Negara yang diserang.
  Kawasan tadahan air, tanah dan udara yang telah tercemar memungkinkan penularan pelbagai penyakit akibat radiasi daripada senjata-senjata yang digunakan. Akibatnya kelahiran bayi cacat fizikal dan mental banyak berlaku.

  Menyedari akan bencana sedemikian, maka seluruh komuniti antarabangsa harus terlibat di dalam usaha untuk menghentikan misi peperangan ini. Propaganda perang yang sedang rancak dijalankan harus ditangani dengan pelbagai kempen untuk menjelaskan setiap isu ini kepada orang ramai.

  Penganjuran Global Peace Forum oleh Yayasan Kepimpinan Perdana harus dicontohi dan diberikan publisiti secara meluas oleh media bagi meningkatakan kesedaran di kalangan orang ramai terhadap peperangan sedemikian.

  Sikap membisu Pengerusi OIC terhadap pelbagai isu yang melibatkan survival orang Islam diperingkat antarabangsa dan tempatan harus tidak sampai menjejaskan semangat dan inisiatif pelbagai pihak untuk menjana pembentukan minda madani orang ramai.

  Polisi luar Amerika Syarikat yang kononya pro demokrasi sudah tidak relevan untuk dicontohi kerana ianya lebih banyak merosakkan daripada memperjuangkan keamanan sejagat. Sikap Amerika syarikat untuk berdiam diri serta menghalang sebarang resolusi bagi mengutuk tindakan pencerobohan Israel ke atas Negara palestin melalui kuasa vetonya adalah satu jenayah dan konspirasi kepada pencabulan kedaulatan sesebuah Negara.

  Sesunguhnya setiap golongan harus berusaha serta wajib untuk memelihara keamanan sejagat bagi menghentikan perang dunia ke 4 ini mengikut kemampuan masing.

  Tajam Fikir,
  10/7/2006,
  Lab Law IIUM.

  Read more! | Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com
  TajamFikir gone to the beach 11:40 PM

  * * * * * * * * *

  Layout by Melissa
  Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.com